ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξάρχου: Το μετρό έτοιμο τον Νοέμβριο και μετά από 8 μήνες έτοιμη και η επέκταση του στην Καλαμαριά

Εξάρχου: Το μετρό έτοιμο τον Νοέμβριο και μετά από 8 μήνες έτοιμη και η επέκταση του στην Καλαμαριά

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΚΤΩΡ» Αλέξανδρος Έξαρχου, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους «καλοθελητές» που επιχειρούν να καταφέρουν πλήγμα στον Όμιλο 

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΚΤΩΡ» Αλέξανδρος Έξαρχου, μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία» με θέμα τις υποδομές, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του Ομίλου Intrakat.

Ειδικότερα ο κ. Εξάρχου ανέφερε τα εξής: «Σε μερικούς καλοθελητές που προφανώς ενοχλούνται διότι η νέα διοίκηση του ΑΚΤΩΡΑ καταφέρνει να ολοκληρώσει το έργο του μετρό, όπως θα τελειώσει και το έργο Πάτρα- Πύργος και άλλα ενώ αυτοί δεν τα κατάφεραν, τους ευχόμαστε από καρδιάς υγεία. Αφήστε μας στην ησυχία μας, όσο εσείς προσπαθείτε με διαδόσεις και παραπλανητικά δημοσιεύματα, εμείς θα τελειώσουμε ότι εσείς δεν μπορέσατε. Οι υπονομευτές της δικής μας προσπάθειας έρχονται από την Αθήνα. Τους εύχομαι υγεία».

Ο κ. Εξάρχου στο πλαίσιο της ημερίδας, διαβεβαίωσε ότι η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμη προς χρήση τον Νοέμβριο του 2024.

«Η βασική γραμμή θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου επισημαίνοντας τις χρόνιες καθυστερήσεις που υπήρξαν στο έργο του μετρό εξαιτίας της εταιρείας που το είχε αναλάβει και των προβλημάτων χρηματοδότησης του έργου που αντιμετώπιζε ενώ όπως τόνισε «μόλις εμείς αναλάβαμε το έργο δώσαμε 20 εκατομμύρια ευρώ για το παρελθόν και άλλα 20 εκατομμύρια για υλικά». Ανέφερε ότι έως το τέλος Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου και έτσι «το αργότερο το Νοέμβριο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του μετρό και θα δοθεί προς χρήση».

Ο κ. Εξάρχου είπε ότι μετά την παράδοση της βασικής γραμμή, θα ολοκληρωθεί μετά από 6-8 μήνες και η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά. Αναφερόμενος στο τι προκάλεσε τις πολυετείς καθυστερήσεις στο έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης ο κ. Εξάρχου ανέφερε τα προβλήματα που είχε η προηγούμενη εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εργολάβος πήρε την προκαταβολή και δεν την χρησιμοποίησε για το έργο και έτσι υπέφερε το σύμπαν». Μίλησε για τις παθογένειες που υπάρχουν στον κατασκευαστικό κλάδο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς αποκτήσαμε πριν δύο μήνες τον Άκτωρα κι αν δεν είχαμε να δώσουμε τα 40 εκατομμύρια ευρώ δεν θα τελείωνε το μετρό το Νοέμβριο του 2024».

Ανέφερε επίσης ότι τα έργα ΣΔΙΤ ή Παραχωρήσεων τελειώνουν εγκαίρως διότι αναλαμβάνονται από εταιρείες που έχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια ενώ πρόσθεσε ότι τα έργα θα πρέπει να έχουν ώριμες μελέτες πριν δημοπρατηθούν.