ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όμιλος Intrakat: Καμία ταμειακή αδυναμία - Η διαταγή πληρωμής αφορά στην προηγούμενη διοίκηση

Όμιλος Intrakat: Καμία ταμειακή αδυναμία - Η διαταγή πληρωμής αφορά στην προηγούμενη διοίκηση

Κανένα θέμα ρευστότητας για τον όμιλο υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται 3.000 εργαζόμενοι και μέσα σε δύο μήνες προχώρησε σε πληρωμές 200 εκατομμυρίων ευρώ, η απάντηση σε δημοσίευμα περί διαταγής πληρωμής  

Ο όμιλος Ιntrakat όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας αλλά είναι χαρακτηριστικό πως πραγματοποίησε πληρωμές 200 εκατ. ευρώ σε διάστημα δύο μηνών και δέκα ημερών επισημαίνουν πηγές του κατασκευαστικού ομίλου στο Newsbomb.gr, σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για διαταγή πληρωμής 140 χιλ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση της κατασκευαστικής εταιρείας Γαντζούλα το ίδιο το δημοσίευμα παραδέχεται ότι οι διάφορες που υπήρχαν ρυθμίστηκαν.

Σχετικά με το θέμα της διαταγής πληρωμής, αυτή αφορά ποσό 140 χιλ. ευρώ και το τιμολόγιο για το οποίο εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής είναι του 2021 άρα της προηγούμενης διοίκησης. Και στις δυο περιπτώσεις το θέμα δεν αφορούσε ταμειακή αδυναμία αλλά συμβατική διαφωνία.

Άλλωστε όπως προαναφέρεται ο όμιλος πραγματοποίησε πληρωμές 200 εκατ. ευρώ σε διάστημα δυο μηνών και δέκα ημερών.

Τον τελευταίο χρόνο ο όμιλος Ιntrakat έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά και μετά την εξαγορά και του Άκτωρα διαθέτει συνολικό ανεκτέλεστο της τάξης των 5 δισ., χαρτοφυλάκιο 370 έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνδυαστικό κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ και 3.000 εργαζόμενους.

Πρόσφατα ο όμιλος Intrakat προχώρησε σε σύναψη δεσμευτικής Συμφωνίας - Πλαισίου Συνεργασίας με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW. Βάσει της συμφωνίας ο Όμιλος Intrakat θα μεταβιβάσει στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW.

Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο "Καστρί" ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης.

Η αξία της από κοινού επένδυσης στη δυνητική πλήρη ανάπτυξή της, εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.