ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Καταβάλλεται η ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές

Market Pass: Καταβάλλεται η ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές

Καταβάλλεται σήμερα Δευτέρα το Market Pass στους δικαιούχους των πληγεισών περιοχών

Καταβάλλεται σήμερα στους δικαιούχους το Market Pass το οποίο καλύπτει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023.

Οι δικαιούχοι

Η συγκεκριμένη πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που διαμένουν σε πληγείσες περιοχές, είχαν υποβάλει αίτηση για το Market Pass μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και είχαν πληρωθεί τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι των πληγέντων περιοχών που πληρώθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2023 δεν πληρώνονται εκ νέου.

Τι ισχύει για τις ψηφιακές κάρτες

Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass θα παραμείνουν ενεργές έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Επομένως, δεν θα γίνονται συναλλαγές εκτός από αυτή την ημερομηνία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε λογαριασμό τραπέζης, το ποσό ενίσχυσης που δίνεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενο προστίθεται στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100 ευρώ ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10,00 ευρώ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8,00 ευρώ εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.