ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Πότε θα αποφασιστεί η καταβολή του - Ποιοι οι δικαιούχοι

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Πότε θα αποφασιστεί η καταβολή του - Ποιοι οι δικαιούχοι

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται λίγο πριν το Πάσχα

Μέχρι τα Μέσα Απριλίου θα έχει αποφασιστεί το έαν θα δοθεί και σε ποιους το έκτακτο δώρο Πάσχα, σύμφωνα με Τα Νέα. Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο αναζητούν τα απαραίτητα κονδύλια, τα μπορεί να ξεπεράσουν τα 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συμπεριληφθούν ως δικαιούχοι χαμηλοσυνταξιούχοι και ευάλωτες ομάδες.

Το πρόβλημα γίνεται πιο περίπλοκο, με το υπουργείο Οικονομικών να μην βλέπει μεγάλα περιθώρια για νέες παροχές, καθώς έχει αυξηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα ενώ έχουν αποφασιστεί οι αυξήσεις για το επίδομα γέννας από 400 έως 1.500 ευρώ, τα μέτρα στήριξης των αγροτών και οι αυξήσεις των εφημεριών των γιατρών ενώ από αρχές Απριλίου ξεκινά η επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

Έτσι, σύμφωνα με Τα Νέα, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται λίγο πριν το Πάσχα, καθώς τότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του α' τριμήνου (έσοδα και δαπάνες).

Τον Απρίλιο του 2022, πάντως, είχε δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ σε 6.234 χαμηλοσυνταξιούχους και τον Μάρτιο του 2023 είχε δοθεί έκτακτη ενίσχυση 200 - 300 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.