ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Ινδοί επιλέγουν την Ελλάδα για να επενδύσουν στην αγορά της σοκολάτας

Οι Ινδοί επιλέγουν την Ελλάδα για να επενδύσουν στην αγορά της σοκολάτας

Η Ελλάδα προσελκύει ιδιαίτερα τους Ινδούς επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να διεισδύσουν στην αγορά βιολογικών προϊόντων, logistics αλλά και… σοκολάτας!

Οι Ινδοί επιχειρηματίες φαίνεται ότι έχουν επιλέξει τη χώρα μας ως επενδυτικό προορισμό με αρκετούς από αυτούς να επισκέπτονται τη χώρα και να οργανώνουν μακροπρόθεσμα πλάνα.

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Μanaging director της εταιρείας SwitzGroup, Taizoon Khorakiwala μίλησε για την απόφασή του να επενδύσει στην Ελλάδα.

«Είμαστε μια ταπεινή εταιρεία, πηγαίνουμε βήμα – βήμα, σε συνεργασία με Έλληνες εταίρους. Έχουμε έρθει για να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα» τόνισε ο κ. Khorakiwala.

Η SwitzGroup αγόρασε μία ελληνική οικογενειακή εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, με στόχο να τη βοηθήσει να αναπτυχθεί περισσότερο και να εξάγει περαιτέρω. Μάλιστα ο Khorakiwala αποκάλυψε ότι προγραμματίζει επενδύσεις στα βιολογικά προϊόντα και στα logistics, αλλά και η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της σοκολάτας μέσα από το νέο εργοστάσιο σοκολάτας της εταιρείας.

«Δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερα αποτελέσματα από την επένδυση μας στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Khorakiwala.

Ο ίδιος συμβουλεύει και τους άλλους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα ενώ τόνισε ότι αυτό που συνδέει Ελλάδα και Ινδία είναι το φιλότιμο, η μακρόχρονη ιστορία και ο πολιτισμός.

Τέλος ο Taizoon Khorakiwala χαρακτήρισε την Ελλάδα ως πύλη για εμπόριο και συνεργασία με την υπόλοιπη Ευρώπη, την Τουρκία και τη Μεσόγειο.