ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Υποχωρούν οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ - Πτωτικά οι τράπεζες

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Υποχωρούν οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ - Πτωτικά οι τράπεζες
UNSPLASH

Ο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ TA-125 υποχωρεί 0,4% και ο δείκτης TA-35 των εταιρειών blue-chip υποχωρεί 0,3%

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ υποχωρούν ελαφρώς μετά την εκτόξευση ενός μεγάλου κύματος drones και πυραύλων στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Ιράν στην πρώτη άμεση επίθεση από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Ο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ TA-125 υποχωρεί 0,4% και ο δείκτης TA-35 των εταιρειών blue-chip υποχωρεί 0,3%. Ο δείκτης του Τελ Αβίβ των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών καταγράφει απώλειες 0,4% και ο TA-Insurance & Financial Services σημειώνει πτώση 0,9%. Ο δείκτης TA-Biomed διολισθαίνει κατά 3,1%.

Το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου εκτόξευσε ένα κύμα περίπου 300 βλημάτων από το έδαφός του προς το Ισραήλ, αποτελούμενο από 170 drones, 30 πυραύλους κρουζ και 120 βαλλιστικούς πυραύλους, πυροδοτώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι το 99% των βλημάτων αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα του Ισραήλ και των συμμάχων χωρών.