ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα γέννησης: Πριν το Πάσχα θα μπει στους λογαριασμούς των μητέρων

Επίδομα γέννησης: Πριν το Πάσχα θα μπει στους λογαριασμούς των μητέρων

Σε συνέντευξή της στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι το επίδομα γέννησης θα καταβληθεί στις μητέρες πριν το Πάσχα

Η δόση του επιδόματος γέννησης θα πιστωθεί «πριν το Πάσχα στους λογαριασμούς των μητέρων», δήλωσε σε συνέντευξή της στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως μάλιστα τόνισε, δεν χρειάζεται να γίνουν αιτήσεις από τις μητέρες.

Στο ποσό προστέθηκαν 400 ευρώ για το πρώτο παιδί, στο δεύτερο 300 ευρώ και για τα δίδυμα παίρνεις διπλό ή τριπλό ποσό.

«Είναι ενίσχυση στα πρώτα έξοδα. Οι νονοί και οι νονές ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα έξοδα που έχουν οι γονείς», τόνισε.

Στο ερώτημα αν υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση του ποσού, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμός». Όπως σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη, το επίδομα παιδιού θα δίνεται (μισό) με προπληρωμένη κάρτα και μισό κανονικά. «Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη μεταρρύθμιση το επίδομα για τους αναπήρους και δεν συμπεριλαμβάνεται το επίδομα στέγασης. Αυτά, όμως, θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο», σημείωσε.

Όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα. Η ίδια στάθηκε στις παροχές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι μητέρες που θα μείνουν εκτός εργασίας θα έχουν μία ενίσχυση.

Σύμφωνα με την ίδια, «το μήνυμα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι στηρίζει την οικογένεια».