Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο πόλεμος για την τιμή της φέτας και οι ομοιότητες με το ελαιόλαδο

Για το θέμα της ακρίβειας αλλά και τη «μάχη» για την τιμή της φέτας μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο πόλεμος για την τιμή της φέτας και οι ομοιότητες με το ελαιόλαδο
Eurokinissi
2'

Στην ακρίβεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), σχολίασε την τιμή της φέτας που στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

«Η ακρίβεια καλά κρατεί, οι τιμές δεν πέφτουν. Από 1 Ιουνίου αναμένουμε νέους τιμοκατάλογους για ακριβότερα προϊόντα και όχι με φθηνότερα. Συστήνουμε στους αρμόδιους συμβούλους του Πρωθυπουργό να μην τον ενημερώνουν με λάθος τιμές, διότι αυτό που ακούστηκε στη Βουλή για την φέτα ότι η τιμή της είναι 6,28 θύμωσε τους πολίτες. Ο κύριος Πρωθυπουργός έκανε αναγωγή στο μισόκιλο και όχι στο κιλό», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λεχουρίτης, στο Newsbomb.gr.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή, στην ομιλία του για την ακρίβεια ανέφερε: «Λοιπόν, βγείτε επιτέλους από τον φαντασιακό σας κόσμο, σταματήστε να τάζετε πράγματα τα οποία δεν γίνονται και σταματήστε, επίσης, να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα, ότι η φέτα, λέει, στην Ελλάδα είναι ακριβότερη. Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 6,28 ευρώ στην Ελλάδα, 8,98 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 ευρώ στην Ισπανία, 10,63 ευρώ στην Πορτογαλία».

«Η ακρίβεια είναι ένα φαινόμενο μόνιμο και όχι παροδικό. Ως ΙΝΚΑ έχουμε επισημάνει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Το 2022 η τιμή φέτας κιλού είχε 7,30 η ίδια φέτα από τον ίδιο επιχειρηματία πωλείται σήμερα στα 10,80. Η τιμή κιλού στο γάλα είχε φτάσει από την πλευρά του κτηνοτρόφου να το πουλάει 1,60 σήμερα έχει πέσει κάτω από 1,45. Ωστόσο οι τιμές σε φέτα και σκληρά τυριά παραμένουν υψηλές. Το ίδιο συμβαίνει και με το ελαιόλαδο. Πριν από 8 μήνες αναφέραμε ότι υπάρχει έλλειμμα παραγωγής και ότι το λάδι θα ακριβύνει, όπως έγινε. Αυτοί που είχαν αποθεματικό λάδι στις αποθήκες πουλάνε φθηνότερα αλλά η τιμή παραμένει ακόμα υψηλή», πρόσθεσε ο Γιώργος Λεχουρίτης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή