Ακριβό σπορ οι καλοκαιρινές διακοπές - «Τσουχτερές» οι τιμές στα ξενοδοχεία των ελληνικών νησιών

Αναλυτικά παραδείγματα με τις τιμές διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία σε ελληνικά νησιά δείχνουν ότι οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές πλήττονται από την ακρίβεια

Ακριβό σπορ οι καλοκαιρινές διακοπές - «Τσουχτερές» οι τιμές στα ξενοδοχεία των ελληνικών νησιών
Unsplash
2'

Μετά τις περσινές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κάτι που έστρεψε το τουριστικό ενδιαφέρον των Ελλήνων στην ηπειρωτική χώρα, ήρθαν και οι αυξήσεις στα καταλύματα. Με άλλα λόγια, οι καλοκαιρινές διακοπές προβλέπονται για φέτος… ακριβό σπορ!

Οι τιμές είναι απλησίαστες και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα σε τρίστερα, τετράστερα και πεντάστερα, καθώς δύσκολα μπορεί να βρεθεί δωμάτιο κάτω από 200 ευρώ. Έξι διανυκτερεύσεις σε ένα πεντάστερο έχουν 10.568 ευρώ για ένα ζευγάρι, δηλαδή 1761 ευρώ η βραδιά, ενώ σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο έχουν 2.848 δηλαδή ευρώ, δηλαδή 475 ευρώ η νύχτα. Για δωμάτιο με θέα θάλασσα 2.857 και στα 3 αστέρια η τιμή με την βραδιά να βγαίνει στα 476 η βραδιά.

Τσουχτερές οι τιμές στα ξενοδοχεία

Στη Σαντορίνη τα 6 βράδια για ένα ζευγάρι θα βγουν στα 1.308 ευρώ, δηλαδή η κάθε νύχτα στα 218 ευρώ, για ένα δωμάτιο με θέα θάλασσα σε πεντάστερο 6 βράδια στα 1.749. Αντίστοιχα, στη Σαντορίνη σε ένα τετράστερο κατάλυμα, που έχει εκτός κρεβατιών και καναπέ, κρεβάτι, στα 3 αστέρια η τιμή πάει στα 1.428 ανά βράδυ, δηλαδή στα 238 το βράδυ.

Στη Χαλκιδική οι τιμές ανταγωνίζονται τα νησιά. Σε τρία αστέρια ένα δωμάτιο στα 1.683 για έξι διανυκτερεύσεις σε ζευγάρι η βραδιά θα είναι στα 280 ευρώ, το τετράστερο είναι στα 1.427 ευρώ για έξι βράδια και η βραδιά είναι στα 237 ευρώ, ενώ πιο ακριβά στα 1.609 το πεντάστερο, 268 η βραδιά.

Έτσι, οι τιμές ανά βράδυ πάνε από 250 ευρώ περίπου ως και κοντά στα 2.000 ευρώ, ανάλογα με το τι θα διαλέξει ο καθένας, ενώ τα λιγότερα αστέρια δεν σημαίνουν απαραίτητα χαμηλότερη τιμή, αφού ένα πεντάστερο μπορεί να είναι πιο φτηνό από τρίστερο ή τετράστερο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή