Νέο ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις - Τρεις αλλαγές και μία εναλλακτική

Αναλυτικά τι αλλάζει στο ΑΣΕΠ και πώς θα μπορεί κάποιος να προσληφθεί 

Εργαζόμενοι
Pixabay
1'

Μια σειρά από αλλαγές στη διαδικασία των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ με στόχο να επιταχυνθούν οι διορισμοί εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει «το πιο αποτελεσματικό κράτος» ως μία από τις στοχευμένες προτεραιότητές μας», κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα κυβερνητική σύνθεση το περασμένο Σάββατο, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίζει σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αιχμή το νέο ΑΣΕΠ.

Οι τρεις αλλαγές και η εναλλακτική για το νέο ΑΣΕΠ

  • Ψηφιακά δικαιολογητικά: Στα σκαριά είναι ένα νέο, σύμφωνα με Τα Νέα, αυτοματοποιημένο μοντέλο ελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται.
  • Πρόσληψη σε 12 μήνες: Η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις μελετώντας κάθε στάδιο ενός διαγωνισμού πρόσληψης, που σημαίνει ότι επίκειται διαβούλευση με τα στελέχη της Αρχής για θέματα εσωτερικής λειτουργίας.
  • Ο «κόφτης»: Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει από τον επόμενο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ένας «κόφτης» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέξουν οι επιτυχόντες.
  • Το επικουρικό σχήμα: Συζητείται και μία εναλλακτική: Η δημιουργία ενός μίνι ΑΣΕΠ, δηλαδή το σενάριο συγκρότησης ενός επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή