ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοντόρο: Δεν χρειάζεται διάσωση η Ισπανία

Μοντόρο: Δεν χρειάζεται διάσωση η Ισπανία

Ο υπουργός Προϋπολογισμού της Ισπανίας, Κριστόμπαλ Μοντόρο, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν χρειάζεται διάσωση», επισημαίνοντας ότι η Μαδρίτη έχει την υποστήριξη των εταίρων της στην ΕΕ και στη G20.

«Η Ισπανία δεν αποτέλεσε αντικείμενο διάσωσης επειδή δεν έχει ανάγκη να διασωθεί», ανέφερε ο Μοντόρο, απορρίπτοντας την ιδέα ενός συνολικού σχεδίου διάσωσης για την ισπανική οικονομία.

Όπως είπε, μιλώντας ενώπιον βουλευτών, «η Ισπανία έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων της και των ευρωπαϊκών θεσμών. Και η Ισπανία έχει, όπως το είδαμε χθες βράδυ, την εκπεφρασμένη υποστήριξη της G20 για τα προγράμματα (των μεταρρυθμίσεων) που θέτει σε εφαρμογή η ισπανική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα».

Η Ισπανία έλαβε χθες την υποστήριξη των χωρών της G20, που συνεδρίασαν στο Λος Κάμπος του Μεξικού, για τις προσπάθειες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της. «Χαιρετίζουμε το ισπανικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και την ανακοίνωση από το Eurogroup ότι στηρίζει την ισπανική αρχή χρηματοπιστωτικής ανακεφαλαιοποίησης», αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση της συνόδου κορυφής.