ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: «Σύμβολο των αγορών» ο Β. Ράπανος

FT: «Σύμβολο των αγορών» ο Β. Ράπανος

Η Financial Times φιλοξενεί άρθρο για τον κ. Β Ράπανο χαρακτηρίζοντάς τον "σύμβολο των αγορών"...

Αναφέρεται στις πρώτες δηλώσεις του κ. Ράπανου και μιλά για επιλογή έκπληξη από τον κεντροδεξιό Αντώνη Σαμαρά ενός «δημοσίου υπαλλήλου καριέρας», με «αριστερό ριζοσπαστικό παρελθόν» στο συγκεκριμένο πόστο, τονίζοντας ότι έργο του 64χρονου οικονομολόγου, «ο οποίος έχει σπουδάσει μεταξύ άλλων στον Καναδά και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα των δημοσίων οικονομικών», θα είναι να «πείσει τους διεθνείς δανειστές ότι η Ελλάδα μπορεί να μείνει προσηλωμένη στους σκληρούς όρους που ακολουθούν το τεράστιο πακέτο οικονομικής της στήριξης».

Οι FT κάνουν λόγο και για τον αντιδικτατορικό αγώνα του κ. Ράπανου οποίος συμμετείχε σε ομάδα η οποία έβαζε βόμβες και είχε φυλακιστεί με 4 χρόνια. Επίσης γράφει ότι ο κ. Ράπανος διαθέτει «ισχυρές απόψεις» όσον αφορά «την είσπραξη δημοσίων εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Τέλος επισημαίνει ότι «η πρώτη εμπειρία του στο χειρισμό ευρωπαϊκών θεμάτων ήρθε το 2000, οπότε και ανέλαβε αντιπρόσωπος της Αθήνας στην νομισματική επιτροπή της ΕΕ πριν την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ». «Ταυτοχρόνως», επισημαίνουν οι FT, «διετέλεσε επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, προωθώντας μεταρρυθμίσεις οι οποίες οδήγησαν σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 4% ετησίως, καθώς και σε αύξηση των φορολογικών εσόδων».