ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πρώτοι ύποπτοι για τα επισφαλή δάνεια των κομμάτων

Οι πρώτοι ύποπτοι για τα επισφαλή δάνεια των κομμάτων

Τον κύκλο των υπόπτων –υπευθύνων Τραπεζών για τα επισφαλή δάνεια που χορηγήθηκαν στα πολιτικά κόμματα, ανοίγουν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο επίκουρος συνάδελφός του Γιώργος Καλούδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι που θα περάσουν το εισαγγελικό….. κατώφλι είναι στελέχη προερχόμενα από την Αγροτική Τράπεζα, ενώ θα ακολουθήσουν στελέχη της ΕΤΕ, της Τράπεζας Αττικής, της Τράπεζας Πειραιώς, τη Eurobank και της Μarfin . Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει σχετικούς καταλόγους με τα πρόσωπα που είχαν την ευθύνη για τη χορήγηση και την έγκριση των δανείων που έφταναν στα κομματικά ταμεία.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν οι επίμαχες δανειοδοτήσεις έγιναν με ασφαλείς όρους ή αν συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν διαπράξει το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος των υπόπτων περιλαμβάνει περισσότερους από πενήντα υπόπτους, οι οποίοι είτε είχαν εισηγηθεί , είτε είχαν υπογράψει τις συμβάσεις για την έγκριση των επίμαχων δανείων.

Στη συνέχεια οι εισαγγελείς θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αν θα καλέσουν και πρόσωπα από τα κόμματα. Αμέσως μετά θα αξιολογηθεί το αποδεικτικό υλικό και θα αποφασίσουν αν στοιχειοθετείται ή όχι σε βάρος των ελεγχομένων προσώπων το αδίκημα της απιστίας οπότε θα κινηθεί η σχετική ποινική διαδικασία.