ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Δεν θα γίνουν πληρωμές στο δημόσιο

CNBC: Δεν θα γίνουν πληρωμές στο δημόσιο

«Πολλές εκθέσεις αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα μείνει από χρήματα αν δεν λάβει σύντομα μια " γενναία " επιταγή από την ΕΕ και το ΔΝΤ.»

Χρησιμοποιόντας τέτοιες εκφράσεις και αγγίζοντας τα όρια της υπερβολής το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφέρεται σε παύση πληρωμών στο ελληνικό δημόσιο.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφερόμενο στην πρόσφατη συνέντευξη που του έδωσε ο Γ. Στουρνάρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επόμενη δόση της βοήθειας απο την ΕΕ και το ΔΝΤ θα είναι "δύσκολη".

Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι ακόμη και οι διεθνείς επενδυτές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα στερέψει από μετρητά το ελληνικό δημόσιο αφού δεν το γνωρίζει ούτε ο υπουργός Οικονομίας.

Μάλιστα ο ρεπόρτερ του CNBC κινδυνολογώντας αναφέρει ότι ακούγεται ότι την επόμενη Παρασκευή που είναι προγραμματισμένη η πληρωμή συντάξεων και μισθών του δημοσίου τα ταμεία του κράτους θα είναι άδεια.

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχεται σημαντική πίεση από την αξιωματική αντιπολίτευση