ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέσλερ: Καμία βοήθεια αν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Ρέσλερ: Καμία βοήθεια αν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

«Καμπανάκι» προς την Ελλάδα ότι θα κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης αν δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα κρούει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην on line έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

«Δεν θέλουμε η ελληνική κυβέρνηση να πτωχεύσει, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες εάν χρειαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Ο κ. Ρέσλερ προειδοποίησε για χρήση λαϊκισμού αναφορικά με την κρίση της ευρωζώνης και τόνισε τη δέσμευση του κόμματός του, των Ελεύθερων Δημοκρατών, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση πρέπει να πιέσει τα στελέχη της να κατεβάσουν τους τόνους στις τοποθετήσεις τους, ή σε διαφορετική περίπτωση να τα απομονώσει», σημειώνει ο κ. Ρέσλερ.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας στηλιτεύει και τη στάση του γενικού γραμματέα του CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε επιτεθεί στον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι είναι αυθάδεια να παρουσιάζεται η Γερμανία ως μέρος του προβλήματος.

Ο κ. Ρέσλερ ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ευρώπη και το ισχυρό της νόμισμα μπορούν να μείνουν ανέπαφα, αν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων.