ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέση με αφορμή τα περιστατικά της Ύδρας πήρε και η ΓΣΕΒΕΕ

Θέση με αφορμή τα περιστατικά της Ύδρας πήρε και η ΓΣΕΒΕΕ

Την υποχρέωση όλων των επιχειρηματιών να εκδίδουν παραστατικά στις συναλλαγές τους, αλλά και να αποδέχονται κάθε νόμιμο έλεγχο, τονίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή τα όσα έγιναν στην Ύδρα.

Ειδικότερα, επισημαίνει, ότι σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας είναι υποχρέωση όλων μας, ανεξάρτητα από τις αντιθέσεις, επιδιώξεις και προσπάθειες για αλλαγή «κακών» νομοθετικών παρεμβάσεων. Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, επισημαίνεται ότι:

- Είναι υποχρέωση όλων των επιχειρηματιών, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων η έκδοση παραστατικού για οποιαδήποτε συναλλαγή.

- Είναι επίσης αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχει άρνηση αποδοχής κάθε νόμιμου ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση της νομοθεσίας από κανέναν και κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Θα πρέπει επίσης - επ' ευκαιρία και χωρίς συμψηφιστική λογική - να επισημανθεί ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιληφθεί και η κυβέρνηση, ότι απαιτούνται αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, ιδιαίτερα κάτω από τις άκρως αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Το ισχύον φορολογικό σύστημα πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα, δυσανάλογα, τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο «μαχαιριές» την κρίσιμη ώρα

Η Ύδρα διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑΎδρα: Το γύρο του κόσμου έκαναν τα πρωτοφανή επεισόδια

Ροή Ειδήσεων