ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρακύλησε η μετοχή της Samsung μετά το πρόστιμο

Κατρακύλησε η μετοχή της Samsung μετά το πρόστιμο

Βουτιά 7,7 ποσοστιαίων μονάδων έκανε η μετοχή της Samsung Electronics, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή ότι πρέπει να πληρώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια επειδή παραβίασε κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της αμερικανικής εταιρείας Apple για την κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Η μείωση της τιμής της μετοχής είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2008, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το 9μελές δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας απεφάνθη ότι η κορεατική εταιρία παραβίασε τις έξι από τις επτά πατέντες κινητών τηλεφώνων, στην πρώτη δικαστική διαμάχη ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων ανταγωνιστών στα smartphones.

H Samsung χαρακτήρισε την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου ζημιογόνο για τον Αμερικανό καταναλωτή και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε κινήσεις για να ανατρέψει την απόφαση και ότι, εάν δεν τα καταφέρει, θα ασκήσει έφεση. Λίγες ώρες πριν από την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου, ένα δικαστήριο στη Σεούλ αποφάσισε ότι και οι δύο εταιρείες είχαν προχωρήσει σε αμοιβαίες παραβιάσεις των κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών τους.