ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετατροπή της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» ζητάει ο Κάιτελ

Μετατροπή της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» ζητάει ο Κάιτελ

Την μετατροπή ολόκληρης της Ελλάδας σε μια «ειδική οικονομική ζώνη» Ε.Ε, με κάθε βοήθεια από την, ώστε να καταφέρει να διασωθεί από την οικονομική καταστροφή, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel.

«Οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν οδηγούν πουθενά» δήλωσε ο Χ.Κάιτελ. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία, αλλά να επιτρέψει στην ΕΕ να διαμορφώσει από κοινού όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Χ. Κάιτελ, ο οποίος παρομοίωσε την Ελλάδα με έναν ασθενή, που χρειάζεται μια μάσκα οξυγόνου, προκειμένου να ανασάνει.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών ανέφερε επίσης, ότι εξαιτίας της αβεβαιότητας ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ αποθαρρύνονται οι ξένοι επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα και οι ιδιωτικοποιήσεις κινδυνεύουν. «Ποιος να επενδύσει τώρα στην Ελλάδα, όταν δεν είναι σίγουρος τι νόμισμα θα έχει αύριο; Πρέπει η πολιτική και οικονομική ελίτ να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας και φυσικά οι πλούσιοι Έλληνες να πάψουν να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, καθώς όταν δεν επενδύουν οι ίδιοι στη χώρα τους, πώς είναι δυνατόν να το κάνει ένας ξένος;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χ. Κάιτελ.