ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανταγωνισμός ... πιστωτικών καρτών για πληρωμές οφειλών στο δημόσιο

Ανταγωνισμός ... πιστωτικών καρτών για πληρωμές οφειλών στο δημόσιο

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στον τομέα των πιστωτικών καρτών για πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο, τόσο με την αύξηση των αριθμό των δόσεων όσο και με νέες προσφορές.

Σήμερα, η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προσφέρει επιστροφή μετρητών 3% με κάθε πληρωμή προς την εφορία μέσω πιστωτικής κάρτας έως τις 31/12/2012 στους πελάτες της, σε μία περίοδο αυξημένων φορολογικών και οικονομικών υποχρεώσεων.

Η προσφορά ισχύει για πληρωμή οφειλών σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή στα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας και δίνει τη δυνατότητα κέρδους έως και 240 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι αγορές με πιστωτική κάρτα Προνόμιο υγείας από όλα τα σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, καταστήματα σχολικών ειδών και παιχνιδιών προσφέρουν επιστροφή μετρητών 3% έως το τέλος Οκτωβρίου. Αντίστοιχα, για την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012, η προσφορά περιλαμβάνει επιστροφή μετρητών 3% για αγορές από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων καθώς και πληρωμές πετρελαίου θέρμανσης.

Για όλες τις παραπάνω προσφορές, το ανώτατο ποσό επιστροφής ανά μήνα είναι 60 ευρώ. Γενικότερα, οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών και των συνεργασιών που έχουν συνάψει προσφέρουν, επίσης, σειρά ακόμη προνομιακών τιμολογήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομεία για σειρά διαγνωστικών εξετάσεων σε ειδικές τιμές κλπ. Σύμφωνα με τις πρώτες συγκλίνουσες εκτιμήσεις, από πλευράς τραπεζών, σημαντικός είναι ο αριθμός των κατόχων πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούν το "πλαστικό χρήμα" για την αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων σε πολλές άτοκες δόσεις.