ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απίστευτο! Η ΕΣΗΕΑ δίνει 150.000 ευρώ για ανακαίνιση αίθουσας

Απίστευτο! Η ΕΣΗΕΑ δίνει 150.000 ευρώ για ανακαίνιση αίθουσας

Κατά πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που διοικεί σήμερα την Ένωση, εγκρίθηκε η μελέτη για την ανακαίνιση της αίθουσας συνεδριάσεων του Α' ορόφου, προϋπολογισμού δαπάνης περίπου 150.000 ευρώ!

Η απόφαση αυτή της Ένωσης είναι διόλου προκλητική, σε μια περίοδο που και η Ένωση και οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν μια δυσχερή οικονομική κατάσταση, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν χρηματική κάλυψη ούτε για τα προς το ζην, και πολλοί άλλοι παραμένουν άνεργοι. Οι αντιδράσεις από τον κλάδο έπονται πολλές, αφού η Ένωση προτιμάει να διαθέσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για την ανακαίνιση, ενώ θα μπορούσε να το διαθέσει για τη στήριξη των ανέργων δημοσιογράφων.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου και Αδέσμευτου Συνδυασμού «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», Χρήστος Κυρίτσης, καταδίκασε την πρόταση για την ανακαίνιση της αίθουσας, λόγω του υπέρογκου ποσού που απαιτείται, της οικονομικής κρίσης και της διογκούμενης ανεργίας, ενώ πρότεινε να γίνουν μόνον οι αναγκαίες βελτιώσεις δηλαδή αντικατάσταση των καθισμάτων, της κατεστραμμένη μοκέτας και τίποτα άλλο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η πρότασή μας όμως δεν… πέρασε.»

Άξια αντιδράσεων είναι απόφαση για τη συγκεκριμένη δαπάνη, δεδομένου ότι η ΕΣΗΕΑ, παρουσιάζει ήδη μειωμένα έσοδα τα οποία ολοένα συρρικνώνονται, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι στην ευχέρεια της να διαθέσει ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό.