Στουρνάρας σε Ελληνοκινέζικο Επιμελητήριο: «Yπάρχει φως στo τούνελ»

Newsbomb

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, όπως και τα μέτρα είναι δύσκολα. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα και ελπίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «πλέον υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ο προϋπολογισμός εφέτος θα κλείσει μέσα στα όρια που έχει αποδεχθεί η τρόικα, παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ακόμα επισήμανε ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία από τότε που ξεκίνησε η κρίση μέχρι σήμερα είναι πρωτόγνωρη και φθάνει σωρευτικά το 20% και αναμένεται να φθάσει σωρευτικά το 25% μέχρι και το 2014.

Ανέφερε ότι τα 2/3 της προσπάθειας, αναφορικά με την κάλυψη της δημοσιονομικής διόρθωσης και ανταγωνιστικότητας, έχουν καλυφθεί και απομένει μόνον το 1/3.

«Εάν επιτευχθεί η μείωση των δαπανών μετά και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ», είπε ο κ. Στουρνάρας και έκανε λόγο για συνέχιση της προσπάθειας μείωσης των δαπανών μέχρι το 2016.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved