ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fast track για μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι

Fast track για μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι

Την ένταξη της τουριστικής επένδυσης «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ», που βρίσκεται στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου, στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track), αποφάσισε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Η ΔΕΣΕ ενημερώθηκε επίσης για την εξέλιξη της επένδυσης της εταιρείας Spes Solaris- Solar Concept A.E., για την κατασκευή 39 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 131,074 MW, προϋπολογισμού 301,47 εκατ. ευρώ στις περιοχές Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, που είχε ενταχθεί στη διαδικασία του fast track ήδη από το 2011.

Η επένδυση στην Κρήτη αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» κοντά στο φοινικόδασος (Βάι). Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ, καθώς και βοηθητικών υποδομών.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ. Φορέας της επένδυσης, είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ