ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμαρτυρία ΕΒΕΠ στον Σαμαρά για συμμετοχή μόνο του ΣΕΒ στο Hilton

Διαμαρτυρία ΕΒΕΠ στον Σαμαρά για συμμετοχή μόνο του ΣΕΒ στο Hilton

Τη διαμαρτυρία του στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά εκφράζει με ανοικτή επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά διότι «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα με ιδιαίτερη έκπληξη ανακάλυψε ότι ως εκπρόσωπός της στις κρίσιμες συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, όπως π.χ. η συνάντηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ με εκπροσώπους ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θεωρείται ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του Σ.Ε.Β.».

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γ. Κασιμάτης σημειώνει ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, ως πρόεδρος του Σ.Ε.Β., εκπροσωπεί σε συνδικαλιστικό επίπεδο ένα συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας και όχι το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η οποία θεσμικά, εκπροσωπείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. «Πιθανόν αντιλαμβανόμενος αυτή την κατάσταση ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος επανέρχεται σε μια πρόταση που κατά καιρούς έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και ετήσιας συνδρομής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, ως μορφή δήθεν διοικητικής επιβάρυνσης του επιχειρείν. Η πρόταση αυτή αποτελεί προσβολή για τον επιμελητηριακό θεσμό, καθώς παραγνωρίζει την υπερ-εκατονταετή προσφορά των Επιμελητηρίων στις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω τεχνικής και θεσμικής υποστήριξης στις δραστηριότητές τους και την παροχή διαρκούς ενημέρωσης για επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας της πρότασης του Σ.Ε.Β. ως «ελάφρυνση του επιχειρείν»από την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και ετήσιας συνδρομής στο Επιμελητήριο αναδεικνύεται έτι περισσότερο εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η εγγραφή/συμμετοχή μιας επιχείρησης στο Σ.Ε.Β. δεν γίνεται δωρεάν αλλά έναντι συνδρομής η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη για τα Επιμελητήρια καθώς για το 2012 (χρονιά κορύφωσης της κρίσης στην Ελλάδα για την επιχειρηματικότητα) ο Σ.Ε.Β. προβλέπει τέλος εγγραφής νέων μελών 500 ευρώ και ετήσια συνδρομή η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1.300 ευρώ (σύμφωνα με στοιχεία που ο ίδιος ο Σ.Ε.Β. έχει αναρτήσει στο δικτυακό τόπο του)».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων