ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ.Μίχαλος: Παραληρεί ο Τόμσεν και δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις

Κ.Μίχαλος: Παραληρεί ο Τόμσεν και δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις

Οι διαφωνίες μεταξύ των μελών της τρόικας είναι η βασική αιτία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕ Αθήνας, Κ. Μίχαλο, για την παράταση των διαπραγματεύσεων, σχετικά με το πακέτο μέτρων που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, κάτι που έγινε πλήρως αντιληπτό και από τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών τους στην πρόσφατη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Τόκυο. «Στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων, σημειώνει ο κ. Μίχαλος, «είναι αναγκαίο οι επικεφαλής του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ και οι υπάλληλοί τους εν Ελλάδι να αλλάξουν τακτική. Τα μέτρα που προτείνουν, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

Άλλωστε και ο κ. Τόμσεν παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η σκληρή πολιτική λιτότητας, καθώς θα επιτείνει την ύφεση, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραληρεί, δυσχεραίνοντας την επίτευξη συμφωνίας και επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία». «Αν ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ δεν μπορούν να ομονοήσουν», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «ας σταματήσουν τουλάχιστον να πειραματίζονται στις πλάτες της χώρας μας. Ας παραδεχτούν και εμπράκτως τα λάθη τους και ας αφήσουν την Ελλάδα να εφαρμόσει με τον κατάλληλο τρόπο και στον ενδεδειγμένο χρόνο όλα εκείνα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα σέβονται τις δεσμεύσεις μας χωρίς να κλονίσουν περισσότερο την κοινωνική συνοχή».