ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου»

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου»

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους της Alpha Bank, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γιάννης Κωστόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, από την Credit Agricole, χθες το πρωί στο Παρίσι.

«Με την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο ενεργητικού περί τα 80 δισ. ευρώ και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας», αναφέρει ο κ.Κωστόπουλος. «Με την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, η Τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Τράπεζα πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις. Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τραπέζης στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία», επισημαίνει επίσης ο πρόεδρος της Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά της Εμπορικής