ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλήρωτες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα νοσοκομείου Τρίπολης

Απλήρωτες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα νοσοκομείου Τρίπολης

Δεδουλευμένα έξι μηνών οφείλονται στις 38 εργαζόμενες ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει την καθαριότητα και τη σίτιση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς.

Το νοσοκομείο δεν έχει πληρώσει την εταιρία, γι' αυτό προέκυψε το πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε ότι «το κράτος είναι ο μεγάλος οφειλέτης, αφού οφείλει υποχρεώσεις και του 2011», σημειώνοντας ότι εντός των προσεχών ημερών, δρομολογείται η εξόφληση των εργαζομένων με ένταλμα ύψους 64.000 ευρώ που θα πάει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να εγκριθεί και τα χρήματα να πάνε απευθείας στους εργαζόμενους κι όχι στην εταιρία.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ανέφερε πως έχει ανακύψει πρόβλημα στο νοσοκομείο με τις αποκλειστικές νοσοκόμες, αφού αλλοδαπές «βαπτίζονται» οικείο προσωπικό και συνοδεύουν ασθενείς, με αποτέλεσμα ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων να μην έχει αντικείμενο εργασίας. Χαρακτήρισε «παρωδία» τον έλεγχο που διενεργήθηκε πρόσφατα από κλιμάκιο των Αθηνών, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και του ΙΚΑ στο νοσοκομείο, καθώς αντί να ελέγξει της αλλοδαπές και παράνομα εργαζόμενες έκανε έλεγχο στις νόμιμα εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες.

πηγη ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων