ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τον Απρίλιο του 2013 ο διαγωνισμός για το γκολφ Αφάντου

Μέχρι τον Απρίλιο του 2013 ο διαγωνισμός για το γκολφ Αφάντου

«Αιχμή του δόρατος» για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ο τουρισμός, με βάση τον σχεδιασμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου 9ΤΑΙΠΕΔ).

Γίνονται παράλληλες εργασίες σε 12 projects, στην πλειοψηφία τους τουριστικά, τα οποία αναμένεται να βγουν μέσα στο 2013, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Α. Ταπραντζής.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Ξενία, ιαματικές πηγές, η έκταση στο Πρασονήσι και άλλα ακίνητα στη Ρόδο, το κτήμα Τατοϊου όταν περιέλθει στο Ταμείο, εκτάσεις στο Καϊμακτσαλάν, τον Άγιο Αθανάσιο και τη Λίμνη Βεγορίτιδα, ο Αστέρας (σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα) και το κτήμα Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ως τον Ιανουάριο του 2013 σχεδιάζεται να ξεκινήσουν δύο νέοι διαγωνισμοί. Ο πρώτος αφορά τρία Ξενία, στην Τσαγκαράδα, τη Σκιάθο και την Άνδρο, που θα διατεθούν ως ομάδα ή ξεχωριστά με μακροχρόνια παραχώρηση. Αυτή την περίοδο γίνεται επεξεργασία στο τεχνικό και νομικό σκέλος και ξεκαθαρίζονται ζητήματα που σχετίζονται με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται επίσης στη δεύτερη φάση pre-marketing για τη διερεύνηση των αντιδράσεων της διεθνούς αγοράς, για πέντε ιαματικές πηγές (Καμένα Βούρλα, Κανιαβίτης, Θερμοπύλες, Αιδηψός, Υπάτη), για τις οποίες έχουν προηγηθεί οι υδρογεωλογικές μελέτες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εν τω μεταξύ ο διαγωνισμός για την έκταση Αφάντου στη Ρόδο διανύει τη δεύτερη φάση του με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2013, σημειώνει ο κ. Ταπραντζής. Τα τεύχη έχουν σταλεί στις έξι εταιρείες που έχουν επιλεγεί, για να καταρτίσουν master plan τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Rodosalarm.gr.

Ως το τέλος του 2012 ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την έκταση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, για την οποία προσήλθε ένας ενδιαφερόμενος (η ένωση προσώπων NCH New Europe Property Fund II LP ΚΑΙ NCH Balkan Fund LP). Σε αυτή την περίπτωση μαζί με τη δεσμευτική προσφορά θα ανοίξει και φάκελος με την ανεξάρτητη αποτίμηση του ακινήτου.