ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Visa Europe: Εκτιμήσεις για ευρωπαϊκό ρεκόρ on line συναλλαγών

Visa Europe: Εκτιμήσεις για ευρωπαϊκό ρεκόρ on line συναλλαγών

Ρεκόρ online συναλλαγών αναμένεται να σημειώσουν στις 10 Δεκεμβρίου οι Ευρωπαίοι, με 10 εκατ. online συναλλαγές σε μια ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Visa Europe, που κάθε χρόνο πραγματοποιεί ειδική έρευνα με στόχο να «εντοπίσει» την ημέρα που θα γίνουν οι περισσότερες συναλλαγές τόσο "on line" όσο και δια ζώσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Visa Europe προβλέπει ότι πανευρωπαϊκά θα δαπανηθούν περίπου 565 εκατ. ευρώ, μέσω 10 εκατ. online συναλλαγών, στις 10 Δεκεμβρίου-συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα- καθιστώντας τη συγκεκριμένη ημέρα ως εκείνη με τις περισσότερες online συναλλαγές που έχουν γίνει ποτέ στην Ευρώπη. Σχεδόν 7.000 συναλλαγές με κάρτες Visa αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανά λεπτό. Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η πλειοψηφία των συναλλαγών (80%) θα αφορά χρεωστικές κάρτες (debit).

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, η ημέρα με τις περισσότερες αγορές είναι συνήθως δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου είναι πολύ σημαντικό για τις αγορές της τελευταίας στιγμής. Ειδικότερα, η Visa Europe εκτιμά ότι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα είναι η ημέρα για το 2012 με τις περισσότερες αγορές στα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ευρώπη.

Η Visa βασίζει τις εκτιμήσεις της σε πραγματικά στοιχεία δαπάνης και στις αντίστοιχες τάσεις Χριστουγεννιάτικης δαπάνης κατά τα προηγούμενα έτη. Περισσότερο από 1 στα 7 ευρώ δαπάνης στην Ευρώπη γίνεται μέσω καρτών Visa, καθιστώντας αυτά τα στοιχεία έναν από τους πιο αξιόπιστους δείκτες της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ