ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τρόικα απαιτεί να απολυθούν 2.300 εργαζόμενοι στο ΤΤ

Η Τρόικα απαιτεί να απολυθούν 2.300 εργαζόμενοι στο ΤΤ

Η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση να απολυθούν 2.300 εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από τους συνολικά 3.220 που υπάρχουν σήμερα. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο των τροϊκανών προκειμένου να δεχθεί το σπάσιμο της τράπεζας σε καλή και καλή και την αυτόνομη πορεία της πρώτης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την απορρόφηση του ΤΤ από μια από τις συστημικές τράπεζες καθώς αυτές δεν υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά.

Έκτοτε άναψαν τα τηλέφωνα μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τρόικας, με αντικείμενο το business plan του νέου σχήματος. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το ΤΤ, ωστόσο, το σενάριο των μαζικών απολύσεων προκαλεί τρόμο.

Οι πληροφορίες λένε ότι η τρόικα έχοντας υπόψη της την πρόταση της Alpha για διατήρηση μόνο 1.500 θέσεων εργασίας (και το ανώτερο 1.800 θέσεις), δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει το ΤΤ να απασχολεί το διπλάσιο προσωπικό.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΤΧΣ θα αποχωρήσουν άμεσα 450 εργαζόμενοι -από τους 650- που είναι με σύμβαση δημοσίου δικαίου. Πρόκειται για εργαζόμενους που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ή έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Αυτοί θα απολυθούν με την αποζημίωσή τους συν ένα bonus.

Όπως και να γίνει, πάντως, το ΤΤ που ξέραμε το ξεχνάμε και είναι άγνωστο τι υπηρεσίες θα μπορεί να προσφέρει με 900 άτομα προσωπικό μια τράπεζα που ήταν το κόσμημα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

Πάντως, το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό από διαρροές ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να μην γίνει καμία απόλυση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για ένα τρίμηνο έως ότου γίνει προκήρυξη για την πώληση των μετοχών σε ιδιώτες.