ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Από 4/2 η χορήγηση επιταγών κατάρτισης σε ανέργους

ΟΑΕΔ: Από 4/2 η χορήγηση επιταγών κατάρτισης σε ανέργους

H χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), των επιταγών κατάρτισης (training vouchers) ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ) θα αρχίσει στις 4 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.


Οι δικαιούχοι θα πρέπει να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης έως τις 5 Μαρτίου που λήγει η σχετική διαδικασία. Για την παραλαβή απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης της ταυτότητας του ωφελούμενου.

Η συγκεκριμένη προθεσμία για την παραλαβή των επιταγών, αφορά μόνο στους επιλεγέντες δικαιούχους για πρώτη φορά, ή έχουν ενταχθεί σε άλλη Διοικητική Περιφέρεια.

Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στον ωφελούμενο θα γίνει από τον ΟΑΕΔ με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του ωφελούμενου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ο οποίος θα έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής που υποβάλλει ο άνεργος

Στον διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr αναρτήθηκε το τροποποιημένο μητρώο ωφελουμένων, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας και την κάλυψη των κενών θέσεων από τον αρχικό πίνακα επιλαχόντων, με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης, οι οποίοι ανέρχονται σε 36.636 και οι επιλαχόντες 17.879 άτομα.