ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύει στην παραγωγή στην Ελλάδα η Johnson&Johnson

Επενδύει στην παραγωγή στην Ελλάδα η Johnson&Johnson

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με νέες γραμμές παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων στο εργοστάσιο της στη Μάνδρα Αττικής η Johnson & Johnson.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Jonhnson Eλλάς Καταναλωτικά Προϊόντα Μάκης Κοσμάτος σε συνέντευξη Τύπου, το χαμηλό κόστος παραγωγής συνέβαλε καθοριστικά στην απόφαση για τη μεταφορά γραμμών παραγωγής από άλλες χώρες του εξωτερικού στη μονάδα της Μάνδρας.

Η Johnson & Jonhnson διαθέτει άλλα δύο εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων απασχολούνται 200 εργαζόμενοι, ενώ το 95% της παραγωγής προϊόντων από τη μονάδα στη Μάνδρα Αττικής εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου μεταφοράς βρίσκονται υπό επεξεργασία και δεν έχουν προσδιοριστεί οι χώρες προέλευσης των γραμμών παραγωγής, ωστόσο οι πρώτες επενδύσεις αναμένονται εντός του 2013.

Σκέψεις για αύξηση των επενδύσεων υπάρχουν και για το κομμάτι των καλλυντικών-φαρμακευτικών προϊόντων.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών αποφάσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής τους παρουσίας στην Ελλάδα έχουν λάβει η Unilever, η Henkel κι η Procter & Gamble.