ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκαν κατά 40% τα μισθώματα στα κτήρια των Ανεξάρτητων Αρχών

Μειώθηκαν κατά 40% τα μισθώματα στα κτήρια των Ανεξάρτητων Αρχών

Μείωση κατά 189.000 ευρώ (40%) επιτεύχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια στα μισθώματα των κτιρίων όπου στεγάζονται οι Ανεξάρτητες Αρχές κι έτσι σήμερα το Δημόσιο πληρώνει 297.000 ευρώ, από 486.000 που κατέβαλε το 2011.

Όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας σχετικά με το θέμα που έθεσε σε επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, μειώσεις υπήρξαν και στις αποδοχές των προέδρων και των αντιπροέδρων, οι οποίες κλιμακώνονται από 10% έως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Η κ. Πιπιλή, πάντως, ζήτησε να μετεγκατασταθούν οι Αρχές σε εγκαταλειμμένα κτίρια του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ώστε και το κόστος να μειωθεί και να αποκτήσει ζωή το κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα εξετασθεί αυτή η προοπτική, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς βέβαια η οποιαδήποτε αλλαγή να επηρεάσει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ