ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση χρεών σε Ταμεία και εφορία με 66 -72 δόσεις

Ρύθμιση χρεών σε Ταμεία και εφορία με 66 -72 δόσεις

Για χρέη άνω των 100.000 ευρώ η ρύθμιση θα μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν τραπεζικής εγγύησης

Συμφωνία για ευνοϊκή ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες με αυστηρούς όρους ένταξης αλλά με πολλές δόσεις, που θα ξεκινούν κάτω από τα 100 ευρώ το μήνα, υπήρξε χθες ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και τους επικεφαλείς της Τρόικας.

Οι δόσεις θα έχουν σκαλοπάτια και για παράδειγμα ένας οφειλέτης αν χάσει τη ρύθμιση των 66 δόσεων, θα μπορεί να κάνει χρήση μιας πιο αυστηρής ρύθμισης (πάγιας) που σήμερα έχει 36 δόσεις, ενώ η Τρόικα ζητά να πέσουν στις 24, ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή της στην ευνοϊκή ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας» με τις 60 και πλέον δόσεις.

Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση, όμως, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση , καθώς οι δανειστές επιμένουν και θέλουν να μπουν ακόμη και τραπεζικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» το σχέδιο που ήδη από χθες επεξεργάζεται η επιτροπή των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με την Τρόικα προβλέπει ότι για τα χρέη άνω των 100.00 ευρώ η ρύθμιση θα μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν τραπεζικής εγγύησης.

Δηλαδή ο οφειλέτης για να μπει στη ρύθμιση θα πρέπει να αποσπάσει την εγγύηση της τράπεζας που τον δανείζει ότι μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του.

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τις ρυθμίσεις των δανείων

Στουρνάρας:Συλλάβετε τώρα όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ