ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωκοινοβούλιο: Καμία εισφορά στις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

Ευρωκοινοβούλιο: Καμία εισφορά στις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

Οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ θα πρέπει να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε αναγκαστική εισφορά, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ασκώντας δριμεία κριτική στο Eurogroup για την αρχική πρόταση επί των τραπεζικών καταθέσεων.

«Πρέπει να βρεθεί μία πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον κυπριακό λαό. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα, όχι μία λύση εκτός [Ευρώπης]. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι αποταμιεύσεις των απλών ανθρώπων για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα», αναφέρει η ανακοίνωση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Το Ευρωκοινοβούλιο κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας και υπευθυνότητας έναντι των δημοκρατικών θεσμών και καλεί το Eurogroup «να αναλάβει τις ευθύνες του για τη λύση που πρότεινε αρχικά για τον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου».

«Η πρόταση καταρτίστηκε κεκλεισμένων των θυρών τα ξημερώματα, χωρίς να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι επιπτώσεις για τον απλό κόσμο. Το "παιχνίδι της κολοκυθιάς" για το ποιανού ιδέα ήταν η πρόταση αυτή το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην Ε.Ε.», σημειώνει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Έξοδο της Κύπρου από το ευρώ συζητά η ευρωζώνη

«Κλειδώνει» το σχέδιο Β’ για την Κύπρο

ΕΚΤ σε Κύπρο: Ρευστότητα μέχρι τις 25 Μαρτίου - Μετά χρεοκοπείτε!

Mόσχα: «Δεν εμπιστευόμαστε τον Αναστασιάδη»

Ρωσία: Πολλοί λόγοι για να μην βοηθήσει την Κύπρο,ένας για να το κάνει