ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Ο Πειραιάς πυλώνας ανάπτυξης

Εθνική Τράπεζα: Ο Πειραιάς πυλώνας ανάπτυξης

Νέες προοπτικές για την πόλη δημιουργεί το λιμάνι

Ρυθμούς ανάπτυξης που αν επιβεβαιωθούν θα δώσουν τεράστια δυναμική στον Πειραιά, αναδεικνύει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τις προοπτικές που δημιουργεί στην περιοχή η εξέλιξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας σε διαμετακομιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνεχής αύξηση των φορτίων που διακινούνται μέσω των προβλητών της Cosco λειτουργεί πολλαπλασιαστικά δημιουργώντας προστιθέμενη αξία 5.1 δισ.ευρώ μέχρι το 2018, νούμερο που αντιστοιχεί στο 2.5% του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι ειδικοί θα δημιουργηθούν περίπου 125.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ η άνθηση δεν περιλαμβάνει μόνο το κομμάτι των ναυτιλιακών αλλά και ένα δίκτυο logistics που θα δημιουργηθεί σε όλη την περιοχή του Πειραιά.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης του εμπορίου, η συνολική οικονομία θα πάρει τα «πάνω» της δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης δημιουργώντας προηγούμενο και για άλλα λιμάνια σε περίπτωση που η αξιοποίηση τους συνοδευτεί με βελτιωτικά έργα στα λιμάνια, το σιδηρόδρομο και το οδικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Β.Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο της Ευρώπης σήμερα

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα

Μέσα στα 10 κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς!