ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π.Σ.Ε.:Ευκαιρία απασχόλησης σε δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Π.Σ.Ε.:Ευκαιρία απασχόλησης σε δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Την ευκαιρία απασχόλησης και επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, δίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, κινητοποιώντας τις επιχειρήσεις-μέλη του στην εθνική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας και ενίσχυσης των νέων ανέργων της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέσω της Δράσης του ΟΑΕΔ «Επιταγή (Voucher) Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους ως 29 ετών», δίδεται η ευκαιρία «διεύρυνσης ευκαιριών για την είσοδο των ηλικιακά νέων ανέργων στην αγορά εργασίας, μέσω θεωρητικής κατάρτισης και εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».

Όπως, τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «οι Έλληνες Εξαγωγείς βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή όχι μόνο των θετικών προοπτικών και της κατεύθυνσης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, αλλά και στην ουσιαστική στήριξη των ανέργων της χώρας. Η μείωση της ανεργίας, η κατάρτιση νέων δυναμικών ανθρώπων σε περιβάλλοντα πραγματικής οικονομίας, με διεθνοποιημένο προσανατολισμό, θα ευνοήσουν την ανάκαμψη και θα δημιουργήσουν μεσοπρόθεσμα προϋποθέσεις ανάπτυξης. Οι ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις προσφέρουν και προσφέρονται σε όρους επαγγελματικής σταδιοδρομίας και αποτελούν μία δυναμική δεξαμενή απασχόλησης».

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που οι Ελληνικές Εξαγωγές αυξάνονται με ρυθμούς άνω του 10% ετησίως έχει υπολογιστεί ότι μπορούν να δημιουργηθούν άλλες 80.000 θέσεις εργασίας στη χώρα.