ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό συζήτηση η τουριστική και οικονομική συνεργασία Κρήτης-Τουρκίας

Υπό συζήτηση η τουριστική και οικονομική συνεργασία Κρήτης-Τουρκίας

Η ενίσχυση της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας Κρήτης- Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιφέρεια.

Ο Τούρκος πρεσβευτής, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο νησί για διακοπές, δήλωσε ενθουσιασμένος από την κρητική φιλοξενία και όπως είπε, είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πλαίσιο ενδυνάμωσης της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας, με στόχο την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία στην Κρήτη, αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη γειτονική χώρα.

Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης και ο Τούρκος πρεσβευτής επισήμαναν ότι η αναμενόμενη αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη, μέσω των Τουρκικών Αερογραμμών, θα έχει θετικά αποτελέσματα σε τουρισμό και οικονομία και όπως έγινε γνωστό στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφθεί την Κρήτη ο πρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών.

Ο κ. Ουράς ανέφερε ότι η αεροπορική σύνδεση Κρήτης- Κωνσταντινούπολης πρόκειται να ωφελήσει τουριστικά το νησί, καθώς η Πόλη είναι διεθνής κόμβος που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, και θα φέρει τουρισμό από μακρινές χώρες, όπως μεταξύ άλλων την Κορέα και την Κίνα.