ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε καθεστώς πτώχευσης μπαίνει η Neoset

Σε καθεστώς πτώχευσης μπαίνει η Neoset

Τίτλοι τέλους για μία από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες βιομηχανίες επίπλου στη χώρα, που για πολλά χρόνια πρωταγωνιστούσε στον κλάδο.

Ο λόγος για την άλλοτε κραταιά Neoset, η αίτηση της οποίας για είσοδο στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 απορρίφθηκε χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόρριψη της αίτησης έχει ως αποτέλεσμα η επιπλοποιία να είναι πλέον απροστάτευτη από τους πιστωτές της, οι οποίοι σύντομα αναμένεται να ζητήσουν την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων. Ήδη ένα οικόπεδο της στην περιοχή των κεντρικών της εγκαταστάσεων, στο Βασιλικό Χαλκίδας, έχει κατασχεθεί, ενώ πλέον ο κύκλος ανοίγει για το σύνολο της ιδιοκτησίας της.

Σύμφωνα με τη μελέτη βιωσιμότητας, η Neoset έχει σήμερα χρέη ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ, τα 50 εκ των οποίων προς τράπεζες. Το συνολικό της ενεργητικό αγγίζει την αξία των 78 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνοντας 19 οικόπεδα αξίας 18.1 εκατ. ευρώ, αποθέματα 2.4 εκάτ. ευρώ, προϊόντα έτοιμα και ημιτελή αξίας 2.3 εκατ. ευρώ, πρώτες ύλες αξίας 1.5 εκατ. ευρώ, και παραγωγή σε εξέλιση ύψους 508.300 ευρώ. Οι απαιτήσεις πελατών μάλιστα, ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ.

Μοναδική ελπίδα για την εταιρία είναι η έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, με τις πραγματικές ελπίδες να είναι ελάχιστες, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σειρά πλειστηριασμών των περιουσιακών της στοιχείων.