ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

K. Φρουζής: Η καινοτομία είναι το οξυγόνο της φαρμακοβιομηχανίας

K. Φρουζής: Η καινοτομία είναι το οξυγόνο της φαρμακοβιομηχανίας

Την άποψη ότι η καινοτομία αποτελεί το οξυγόνο για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής.

Η εστίαση στην καινοτομία για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας δεν είναι μόνο προτεραιότητα, αλλά επιβεβλημένη επιλογή. Την επισήμανση αυτή κάνει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ σε συνέντευξη που παρεχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες», συνεχίζει ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, «κατατάσσονται πρώτες στον ευρύτερο επιχειρηματικό στίβο διεθνώς για τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη που συμβάλλουν στη διατήρηση και τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπινου βασικού στοιχείου της κοινωνίας. Είναι δηλαδή το ''ζην'' στην ουσία του και όχι το ''ευ ζην'', στο οποίο στοχεύουν ίσως κάποιοι άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι».

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ υπογραμμίζει το γεγονός πως η χώρα μας συμπληρώνει 30 μήνες που δεν έχει αφήσει να κυκλοφορήσει κανένα νέο καινοτόμο φάρμακο, στερώντας, όπως αναφέρει, «την ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς».