ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τέλος του χρόνου η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Μέχρι τέλος του χρόνου η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Παράλληλα, το Σεπτέμβριο θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ώστε το 1ο-2ο τρίμηνο του 2014 η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σταυρίδης αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την ΕΥΑΘ τις χαρακτήρισε υπερβολικές, επισημαίνοντας ότι δεν ιδιωτικοποιείται η παροχή του νερού, αλλά διάφορες υπηρεσίες, όπως η συντήρηση δικτύου, η τιμολόγηση κα, όπως διαβάζουμε στο voria.gr.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση ενώ για την εταιρία συντήρησης τροχαίου υλικού είπε ότι γίνεται προσπάθεια να «βαδίσει» δίπλα-δίπλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αν και υπάρχουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει να τρέξουν οι αποκρατικοποιήσεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει», τόνισε ο κ.Σταυρίδης με αφορμή την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη ιδιωτικοποίηση την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έφερε σε πέρας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», σημείωσε