ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» τα καύσιμα στις νησιωτικές περιοχές

«Φωτιά» τα καύσιμα στις νησιωτικές περιοχές

Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ζητάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε το Επιμελητήριο Ηρακλείου τονίζοντας την αναγκαιότητα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις νησιώτικες περιοχές.

Το επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης στα νησιά, κατά ποσοστό τέτοιο ώστε να αντισταθμιστεί μεν το κόστος μεταφοράς με το οποίο επιβαρύνονται οι περιοχές αυτές αλλά και να μην οδηγήσει σε αθέμιτες πρακτικές στην κατανάλωση, όπως ενδεικτικά είναι η προσέλκυση καταναλωτών από άλλες περιοχές.

«Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα δημιουργηθούν αφενός ισότιμες συνθήκες για τους καταναλωτές των νησιών με τους αντίστοιχους καταναλωτές της ηπειρωτικής χώρας αντισταθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επιπρόσθετο κόστος που βαρύνει τους καταναλωτές στις νησιωτικές περιοχές. Επιπλέον με το μέτρο αυτό δεν πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής κοινοτικής αγοράς, αλλά αντίθετα ενισχύεται η διασφάλιση συνθηκών θεμιτού ανταγωνισμού» σημειώνεται στη σχετική επιστολή.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων