ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρόμος: Το ΔΝΤ ζητά 12.4% αύξηση των φόρων

Τρόμος: Το ΔΝΤ ζητά 12.4% αύξηση των φόρων

Φορολογικό σοκ περιμένει τους Έλληνες την επόμενη χρονιά, καθώς σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου η χώρα μας να πετύχει τους στόχους πρέπει η αύξηση της άμεσης φορολογίας να φτάσει το 12.4%.

Το τρομακτικό σενάριο που καλείται να υλοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες σε ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και όσους τα προηγούμενα χρόνια ευνοούνταν από φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρων.

Οι "εγκέφαλοι" του Ταμείου μάλιστα, απαιτούν αύξηση 400 εκατομμυρίων ευρώ από άμεσους φόρους, την ώρα που ο Έλληνας αδυνατεί σήμερα να αντεπεξέλθει στα χαράτσια και την υπερφορολόγηση.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι στα σκαριά λοιπόν, απαιτεί συνολικά 2.1 δισ. ευρώ από άμεση φορολογία κάτι που σημαίνει πως πρέπει να θεωρούνται δεδομένα η αύξηση της φορολογίας των ενοικίων, η κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών λόγω παιδιών αλλά και μίας σειράς φοροαπαλλαγών που προστάτευαν τους κοινωνικά αδύνατους.

Για να είναι πάντως σίγουροι οι δανειστές μας ότι δε θα "αμελήσουμε" τις υποχρεώσεις μας, επαναλαμβάνουν για ακόμα μία φορά το "μπαμπούλα" των νέων μέτρων σε περίπτωση που οι στόχοι δεν επιτευχθού.

Αν σ' αυτό πάντως, συνυπολογίσει κανείς και την αβεβαιότητα γύρω από τους πλειστηριασμούς, τότε το κοινωνικό μείγμα αναμένεται καυτό για το φθινόπωρο που έρχεται καθώς η επερχόμενη εξαθλίωση, φαντάζει δίχως προηγούμενο.

Διαβάστε επίσης:

Οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στη ζωή μας

Μέρκελ: «Nein» σε κούρεμα – Μην χαλαρώνετε την πίεση στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων