ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: «Nein» σε κούρεμα – Μην χαλαρώνετε την πίεση στην Ελλάδα

Μέρκελ: «Nein» σε κούρεμα – Μην χαλαρώνετε την πίεση στην Ελλάδα

Κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δηλώνει για μια ακόμη φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς της Αθήνα, η κ. Μέρκελ δεν ανοίγει τα χαρτιά της , προκειμένου να μην ατονήσουν, όπως σημειώνει, οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας.

«Λέω ένα καθαρό όχι. Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», επαναλαμβάνει η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung και προσθέτει: «Δεν πρόκειται να εξασθενήσω το κίνητρο που έχει η Ελλάδα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με το να αναφερθώ στα αποτελέσματα ενός προγράμματος που ισχύει για ένα ακόμη χρόνο».

Η καγκελάριος δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών.

«Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το μόνο που θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι να διασωθεί ο ίδιος την ημέρα των εκλογών» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του dpa και επισημαίνεται ότι η καγκελάριος επέμεινε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.