ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΚA: Χαμηλό τιμολόγιο ρεύματος για τους φορείς πρόνοιας

ΥΠΕΚA: Χαμηλό τιμολόγιο ρεύματος για τους φορείς πρόνοιας

Έκπτωση έως 70% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο (προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικά συσσίτια κ.λπ.) θεσπίζεται με το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, με τροποποίηση που εισήχθη στο άρθρο 17 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς σκοπούς (προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικά συσσίτια κ.λπ.), θα αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας με σκοπό την υποστήριξη των εν λόγω φορέων κοινωφελούς χαρακτήρα που στηρίζουν Ευάλωτους Πελάτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στις δομές αυτές εντάσσονται, ενδεικτικά, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού, το ΚΕΘΕΑ, η ΨΥΧΑΡΓΩ, κ.ά.

Αναφορικά με τις Εκκλησίες, η έκπτωση θα αφορά μόνο τους χώρους (οικήματα, γραφεία) όπου υπάρχουν μαγειρεία, ψυγεία και ανάλογος εξοπλισμός για να ετοιμαστούν και να διανεμηθούν τα κοινωνικά συσσίτια. Η μείωση του τιμολογίου δεν αφορά, δηλαδή, τις Μητροπόλεις, τους Ναούς και άλλες αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2011 ισχύει ειδικό, χαμηλότερο έως 40% τιμολόγιο και για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, που εφαρμόζεται σήμερα σε 430.000 νοικοκυριά της χώρας.