ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν.Μηταράκης: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το Επενδυτικό Ταμείο

Ν.Μηταράκης: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το Επενδυτικό Ταμείο

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, αναχώρησε τη Δευτέρα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ δρ. Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιουνίας Χατζί Αλ Χούρι.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΗΑΕ στο Επενδυτικό Ταμείο, ενώ ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί και με εκπροσώπους κρατικών εταιρειών του τομέα της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σχολίασαν πρόσφατα κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη συμμετοχή στο Ταμείο, αλλά και για άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα μετά και την υπογραφή των συμφωνιών για το θέμα της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων αλλά και της διπλής φορολόγησης.

Τέσσερις μεγάλες κρατικές εταιρείες των Εμιράτων, η Al Maabar που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων, η επενδυτική Emirates Investment Authority, η TAQA (στον τομέα της ενέργειας) και η Abu Dhabi Funds for Development, επισκέφτηκαν πρόσφατα την Αθήνα και ενημερώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ και το Invest in Greece για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες.