«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Τρόικας στον Γ. Προβόπουλο

NEWSBOMB

«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Τρόικας στον Γ. Προβόπουλο

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο (του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο) φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα.

Η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον κεντρικό τραπεζίτη Γ. Προβόπουλο διεξήχθη, όπως αναφέρουν πηγές της ΤτΕ, σε καλό κλίμα. Η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο ΤΧΣ, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι η ΤτΕ έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της. Για το ακανθώδες πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» (υπερβαίνουν το 30% πλέον των χορηγήσεων), τα οποία προκαλούν πλέον ασφυκτικές πιέσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε να συσταθούν ειδικές διευθύνσεις εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων οι οποίες θα έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών περί τα τέλη του μήνα ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου. Αναφορικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved