ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΝΕΡΒΑ: Αύξηση 9% στα προ φόρων κέρδη

ΜΙΝΕΡΒΑ: Αύξηση 9% στα προ φόρων κέρδη

Με συνεχείς επενδύσεις, νέα προϊόντα και διατήρηση προσιτών τιμών, η εταιρία τροφίμων Μινέρβα βελτιώνει σταθερά τη θέση της στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα διευρύνει την εξαγωγική της δράση, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου (1η Ιουνίου 2012 - 31 Μαΐου 2013), η εταιρία παρουσίασε βελτίωση των προ φόρων αποτελεσμάτων, κατά 9% στις 693.000 ευρώ, και αντίστοιχα ενίσχυση του περιθωρίου καθαρού κέρδους επί του τζίρου σε ποσοστό 0,9% έναντι 0,7% στην προηγούμενη χρήση.

Η κερδοφορία θεωρείται ικανοποιητική από τη διοίκηση της εταιρείας και εκτιμάται ότι είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας συγκράτησης του κόστους, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση στις ενέργειες που απευθύνονται στον καταναλωτή.

Δεδομένων αυτών, ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε κατά 8,6% στα 77,7 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα μειώθηκαν και τα λειτουργικά έξοδα κατά 8%, ως συνέπεια της ακολουθούμενης πολιτικής, με διάθεση προϊόντων σε προσιτές τιμές και συνεχείς προωθητικές ενέργειες (συσκευασίες με επιπλέον προϊόν, εκπτωτικά κουπόνια, ενέργειες στο ράφι).

Παράλληλα, η Μινέρβα συνεχίζει την επενδυτική της δράση, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από συγκράτηση επιχειρηματικών σχεδίων. Στη διάρκεια του έτους, η εταιρία έδωσε έμφαση στις επενδύσεις εκσυγχρονισμού και στη νέα τεχνολογία, αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές διαδικασίες στις μονάδες της στο Σχηματάρι και τα Ιωάννινα, καθώς και στο σταθμό γάλακτος στην Ανδραβίδα.

Η Μινέρβα ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές λανσάροντας νέα προϊόντα. Στις αρχές Νοεμβρίου λανσαρίστηκε μια νέα σειρά τυρί γραβιέρα, η οποία ενισχύει περαιτέρω τη γκάμα της μάρκας «Χωριό» στα τυροκομικά προϊόντα.

Η συμμετοχή των εξαγωγών στον συνολικό κύκλο εργασιών ανέρχεται στο 8% από 6% πέρυσι. Ο στόχος για την επόμενη τριετία είναι να φτάσει στο 15%.