ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού το ξενοδοχείο President

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού το ξενοδοχείο President

Την υπαγωγή στον νόμο 3908/2011, επένδυσης που αφορά στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής της ξενοδοχειακής μονάδας HOTEL PRESIDENT, του οποίου το κόστος προσδιορίστηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα η έκτακτη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΓΕΚΕ ΑΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Επίσης, ενέκρινε ομόφωνα την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής που ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί του πιο πάνω ποσού, δηλαδή στο ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ και τη μη διανομή αυτού πριν την παρέλευση πενταετίας από την ολοκλήρωση και την πιστοποίηση έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης.

Ειδικότερα, από το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ, ποσό 2,450 εκατ. ευρώ, που αφορά υπόλοιπο κερδών εις νέο της χρήσης 2012, δεσμεύτηκε για τη συγκεκριμένη χρήση, ενώ, το υπόλοιπο ποσό των 350.000 ευρώ για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής θα καλυφθεί από κέρδη της παρούσας χρήσης όπως προκύπτουν από πρόχειρο ισολογισμό α' εξαμήνου 2013, αλλά και από τη σχετική βεβαίωση του ορκωτού ελεγκτή επιχείρησης τα οποία θα μεταφερθούν κατά τον ίδιο πιο πάνω τρόπο σε ειδικό λογαριασμό στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης.