ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και με αυτή την αφορμή ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης απηύθυνε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, υπογραμμίζοντας ότι «το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ξεκίνησε η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση και Υποστήριξη των Γυναικών για τη Συμμετοχή τους στην Εμπορική Επιχειρηματικότητα και τον Εμπορικό Συνδικαλισμό».

Όπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης, «το πρόγραμμα φιλοδοξεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια καθεμιάς γυναίκας εμπόρου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία το μεταβαλλόμενο και σύνθετο οικονομικό περιβάλλον. Θα είναι ένας οδηγός που θα ενημερώνει κάθε δραστήρια γυναίκα για τις δυνατότητες καλύτερης εμπλοκής της στα δρώμενα μιας δομής που θα δίνει σαφείς λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν. Πιστεύω ότι διαμέσου του εν λόγω προγράμματος περισσότερες γυναίκες-επιχειρηματίες θα πειστούν για την αναγκαιότητα της ένταξης τους σε φορείς εκπροσώπησης και θα συμβάλλουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις».