ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΘ: Σεμινάρια κατάρτισης για την αγροτική παραγωγή

ΑΠΘ: Σεμινάρια κατάρτισης για την αγροτική παραγωγή

Προθεσμία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου έχουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», που αφορά στην πραγματοποίηση σεμιναρίων βραχείας εκπαίδευσης αυτών που επιθυμούν να καταρτιστούν σε θέματα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τη Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης διάρκειας 50 ωρών το καθένα, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, στα εξής αντικείμενα:

* Αιγοπροβατοτροφία

* Αρωματικά - Φαρμακευτικά Φυτά

* Βοοτροφία και χοιροτροφία

Επιπλέον, το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, περιλαμβάνει σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης, διάρκειας 50 ωρών το καθένα, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, στα εξής αντικείμενα: δημητριακά: καλλιέργεια και μεταποίηση σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας, ελαιοκομία: καλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 16 Δεκεμβρίου, με συμμετοχή 20 ατόμων ανά αντικείμενο. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στο a.katsarou@neagenia.gr και οι εκπαιδευόμενοι θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής 50€.